برقراری ارتباط
بسمه تعالی
خوب مثل اینکه منم به جمع لوتوسی ها اضافه شدم. امیدوارم مطالبی را که گاه گاه می نویسم، برای شما خواننده های لوتوس قابل استفاده و جذاب باشه. هرجا هم که می بینید بد نوشتم حتما به من خبر بدهید. ممنون.
حتما همگی می دونید که من کارمند بانک هستم. به همین مناسبت این هفته مطلبم متاثر از کلاسی هست که جمعه گذشته بانک برای کارکنان خود گذاشته بود.
از جمله مباحثی که در این کلاس مطرح شد، نحوه برقرای ارتباط با دیگران بود، چیزی که اکثر ما یزدیها بخصوص در اون مشکل داریم. و البته این تا حدی به فرهنگ جامعه و عوامل محیطی مرتبط می شود. چهار عامل در برقراری ارتباط موثر است که عبارتند از
۱٫ صداقت
۲٫ صراحت
۳٫ احترام متقابل
۴٫ خودمختاری (میزان اختیار عملی که به طرف مقابل برای انجام عمل می دهیم)
معمولا ما یزدیها به دلیل تعارفات بیش از حدی که داریم، از صراحت کافی برای بیان منظور و مقصود خود برخوردار نیستسم و همین ممکن است گاهی صداقت ما را هم تحت تاثیر خود قرار دهد.
عدم صراحت کافی در مراودات و مکالمات روزمره، بخصوص در امور خانوادگی ریشه بسیاری از سوء تفاهمات و بعضا ناراحتیهای روحی و روانی است.
خوب فکر کنم اگه هرکدوم نظر خاصی دارید یا سررشته ای در این مورد دارید میتونید برای استفاده من و دیگران بفرستید. ممنون از همفکریتون.
دیدگاه
ارسال شده توسط: محمدرضا | 24 ژوئن 2008 21:26
خوش آمدید.
[پاسخ]
ارسال شده توسط: مهدی امیرحیدری | 25 ژوئن 2008 07:47
سلام. خیر مقدم میگم.
مطلب خیلی جالبی نوشتید.
یادآوری یکی از مشکلات شخصیتی اکثر ما یزدیها که ریشهی دیرینه داره.
خود من، مدت زیادیه که دارم « نه گفتن » رو تمرین میکنم و چندان هم موفق نبودهم!
[پاسخ]
ارسال شده توسط: صادق | 25 ژوئن 2008 16:15
خیلی وقتها وقتی صریح صحبت کنی بهت میگن بیادب!
[پاسخ]
ارسال شده توسط: نخل | 5 جولای 2008 02:50
سلاله خانم بهتون تبریک میگم ایشاالله بحثهای خوبی داشته باشی.
صریح نبودن خیلی مشکل سازه، اما میدونی بخاطر همون تعارفاتی که برای ما ریشهای شده خیلی هامون تحمل صراحت رو نداریم، اینه که مجبور میشیم یا تعارف کنیم یا بر خودمون فشار بیاریم. من اینو خیلی تجربه کردم.
اما خب هرچیزی حدی داره معلومه اگر در این چرخه اصل احترام متقابل رعایت نشه آدم «بی ادب» معرفی میشه.
«خیر الامور اوسطها»
[پاسخ]